Založ si blog

“ Trpia ľahkou duševnou zaostalosťou v pásme ťažkej debility.“

Tak, toto je jeden z oficiálnych a legálnych dôvodov na upustenie od trestného stíhania časti našich spoluobčanov, ak sú prichytení a usvedčení z páchania trestných činov, alebo prečinov.

Hlavne v zimnom období sledujeme správy, ako sú :

– kradli drevo na kúrenie v chránenej oblasti TANAP-u …,
– zdemolovali včelín s úľmi a drevo z nich zobrali na kúrenie,…
– prepadli predajňu potravín a ukradli …,
– zavraždili poštárku, aby získali asi 600 Eur…

Je zbytočné pokračovať, veď vieme o čo ide.


Prečo a ako je vôbec možné, na základe takýchto posudkov upustiť od potrestania, alebo vykonania iných opatrení, ktoré by chránili normálnych a „nedebilných“ ľudí pred nájazdami spoluobčanov s touto „diagnózou“ ? Myslí si snáď vláda, že ochrana nevinných a bezúhonných občanov by v takýchto prípadoch mohla byť posudzovaná ako rasizmus ?!

Nie malé prostriedky dlhodobo a neúčinne vyčleňuje vláda z rozpočtu, vytvoreného z príspevkov nevinných a bezúhonných občanov, na podporu občanov „trpiacich ľahkou duševnou zaostalosťou v pásme ťažkej debility“.

Viem si celkom konkrétne predstaviť, že nie eliminovať, ale podstatne znížiť výskyt takejto trestnej činnosti, by sa dalo zavedením nepodmieneného základného príjmu. Samozrejme počítam s realizáciou aj takých opatrení a inštitúcií, ktoré by dozerali na správne užívanie tohto základného príjmu a mali by právomoci prevzatia funkcie náhradného príjemcu.

Gabriel Karácsony

Nepodmienený základný príjem (ZP), versus Odvodový bonus (OB).

04.03.2010

Strana SaS má vo svojom programe zavedenie odvodového bonusu (OB). Richard Sulík ešte v r. 2007 dal na tému odvodového bonusu článok na „HNblogy“. Z pohľadu dnešného stavu sociálneho a ekonomického systému, tento prvok považujem za veľmi pokrokový, sociálne spravodlivejší, ako je terajší systém. Som ale zástancom oveľa dôslednejšieho riešenia sociálneho a [...]

Základný príjem – bez podmienok, pre každého občana

03.03.2010

Počuť myšlienku, ktorá vás nadchne je takmer ojedinelý jav. Obzvlášť ak, táto myšlienka pochádza od politika, je úmerná priamo zázraku. Ale aj toto je možné. Práve som si dopozerala dokument, ktorý pojednáva so Základným príjmom. Príjem, ktorý sa vypláca každému občanovi a neukladá mu žiadnu povinnosť. Otvorene priznávam, že sa mi táto myšlienka viac než [...]

Nezamestnanosť.

03.03.2010

Evidovaná nezamestnanosť v januári atakovala 13 %-nú hranicu. Ak pridáme k tomu neevidovanú nezamestnanosť, zrejme by to bolo citeľne vyššie číslo. Plus k tomu deti, študenti, dôchodcovia, invalidi, maródi, matky v domácnosti atď.. Nezamestnanosť zamestnáva obrovské množstvo ľudí. Zoberte si politikov, čo sa ňou zaoberajú, ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 25144x
Priemerná čítanosť článkov: 1796x

Autor blogu

Archív

Odkazy